Kehribar Nasıl Oluşur? Nasıl Bulunur?

23-07-2021 23:30
Kehribar Nasıl Oluşur? Nasıl Bulunur?

Kehribar Nasıl Oluşur?

Kehribar nasıl oluşur? Kehribar, ağaçların ürettiği reçineden oluşur. Ağaç reçinesi adeta ağacın savunma sistemidir. Reçine yarı katı halde bulunarak bitkinin kendini savunmasını, korumasını sağlar. Ağaç yaralandığında burada hızla çoğalarak mikropların ağaca zarar vermesini engeller. Kehribar da bu reçinenin uzun yıllar toprak altında kalarak katılaşmasından oluşur. Milyonlarca sene toprak altında kalabilen reçine, en sonunda bize kehribarı verir. Sadece toprakta değil, deniz tabanlarında, bataklık ve buzullarda da kehribar görülebilir. Basınç, sıcaklık ve ortam değişimi ile beraber kehribar oluşur. Toprak, güneş ve suyun bir arada etki gösterdiği özel bir yapıdır kehribar. Yüksek enerjili doğal taşlar arasındadır. Oldukça yaşlı ve enerji yüklü taşlardır. En genç kehribar taşı 20 milyon yıllıktır. Günümüzde en eski kehribar ise 320 milyon yaşındadır. Toprağın ve dünyanın en özel taşlarından biridir kehribar. Milyonlarca sene su, toprak, güneş ve havanın etkisi ile şekillenip son halini kazanır. Toprağın sesi, tarihin müjdecisi niteliğinde özel bir taştır. Dünyanın varoluş öyküsüne tanıklık etmiş ve onlar beraber değişmiştir. Hem günümüzde hem de geçmişte çok sık tercih edilmesi de bundandır. Gerek şifalı doğal taşlar olması gerekse kendine has güzelliği kehribarı benzersiz kılar. Farklı renk tasarımlarda kehribarlar ile siz de kendinizi doğanın özel enerjisine teslim edebilirsiniz.

Kehribar Taşı Doğada Nasıl Bulunur?

Kehribar taşı doğada nasıl bulunur? Birçok farklı şekilde bulunabilir. Toprak altında, deniz tabanında, göl dibinde, buzullarda ya da bataklık diplerinde kehribar bulunabilir. Bunun sebebi kehribarın oldukça eski bir taş olmasıdır. En az 20 milyon sene önce oluşmuş taşlardır. Oluşmaya başladıkları dönemden günümüze enerjilerini biriktirirler. Mineral, enzim, vitamin ve hatta biyoenerji yüklüdürler. Doğada beyaz, mavi, siyah, kırmızı gibi birçok farklı renkte bulunurlar. Çıkarıldıkları yer, kehribar yaşı gibi etkenler renklerini değiştirebilmektedir. Kehribar taşı özellikleri çıkarıldığı yere göre değişebilir. Kehribar rengi de kehribarın özelliklerini değiştirir. Kehribarın faydalı yanları ve renk değiştirme özelliği için diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Kehribar Kolye Sahtesi Nasıl Anlaşılır?

Kehribar kolye ve kehribar tesbih ancak doğal taş kullanıldığında faydalı etkilerini gösterebilir. Kehribarın gerçek olması çok önemlidir. Basit yöntemler ile kehribarın gerçek olduğunu nasıl anlayabiliriz? da yapışkan bir hal kalır.

• Gerçek kehribar asetonlu pamuktan etkilenmez. Sahte kehribar yapışkan bir hal alır. Üzerinde parmak izi ya da yapışkan bir hal kalır.

• Gerçek kehribar güneş ışığını aldıktan sonra karanlıkta hafif bir parlama yapar. Güneşte bekletip karanlık ortama koyarak bu farkı görebilirsiniz.

• Sıcak iğne ile kehribara dokunduğunuzda çam kokusu ile karışık reçine kokusu geliyorsa gerçektir. Fakat bu yöntem almak istediğiniz üründe kalıcı değişim oluşturacağından çok fazla önerilmemektedir.

• Kehribar tuzlu suda yüzebilen bir taştır. Kehribar taşına zarar vermeden gerçek olup olmadığını kolayca bu yöntemlerle anlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.